Activiteiten

De maandelijkse sozen

Hier enkele foto’s van onze maandelijkse sozen.

Uit de oude doos


Café Dapper tijdens de Roze Woensdag op de Vierdaagse Nijmegen

Tijdens de Roze Woensdag op de Vierdaagse gaan we samen de wandelaars aanmoedigen.


Groepsbezoek Mini Milkshake Amsterdam

Dit jaar hebben wij in groep Mini Milkshake bezocht. Dit was zo’n prachtige belevenis voor onze doelgroep dat wij overwegen hiervan een jaarlijks activiteit te maken.

MINI MILKSHAKE IS DE BELICHAMING VAN DIVERSITEIT

Afgelopen weekend vond in het Westerpark het populaire festival Milkshake plaats. Goed bewaard geheim: voor het échte hoogtepunt van het festival moet je de dag ervoor op Mini Milkshake zijn. Café Dapper en de VVA waren ook dit keer goed vertegenwoordigd. Zelfs René en Frans waren dit jaar aanwezig en vonden het geweldig.

Veel te beleven

‘Welkom op Mini Milkshake en heel veel plezier! ’, roept een man (Fred van Leer) met megafoon vanaf een hoge badmeesterstoel. Mini Milkshake begint al aardig vol te lopen, ook al is het terrein nauwelijks een half uur open. Er valt dan ook een hoop te beleven vanmiddag, zoals dansen en uit je dak gaan bij twee verschillende podia, bingo spelen of jezelf opmaken en onderdompelen in glitters in de make-up tent.

Goede sfeer en diversiteit

Mini Milkshake is de afgelopen jaren snel gegroeid. Daarnaast kon het festival deze editie rekenen op heel veel enthousiaste vrijwilligers en begeleiders. De sfeer van Milkshake past geweldig bij mensen met een verstandelijke beperking. De muziek, het ritme en de bonte kleuren: het is allemaal heel zintuigelijk en dus ook erg geschikt voor de wat lagere niveaus. Daarnaast is diversiteit een belangrijk thema binnen Milkshake (de LHBTI- gemeenschap is sterk vertegenwoordigd), iets wat vaak ook geldt voor mensen met een beperking.

Geaccepteerd worden

Gewoon jezelf kunnen zijn. Kussen hoort daar ook bij. Monique en Frans hadden de grootse schik. Lekker aangebrande grapjes vertellen aan elkaar. Wat hadden wij een lol!!!

Naarmate het festival op zijn eind loopt vinden steeds meer cliënten hun weg naar en óp het podium. ‘Rah rah ah-ah-ah!’: een jongen grijpt de microfoon en zingt uit volle borst mee met Lady Gaga’s Bad Romance. Hij heet Jess en is bezoeker van het eerste uur. Jess is ambassadeur van het Café Oké, een ontmoetingsplek voor LHBTI-ers met een verstandelijke beperking. ‘Deze sfeer van samenhorigheid past wel bij mij. Ook ben ik hier niet bang, het voelt veilig. En dat is de buitenwereld wel eens anders’, vertelt Jess.

Het was een geweldige middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Op Mini Milkshake kan je lekker uit je dak gaan.

Bezoek van Café Dapper team aan soos VVA (Vrienden Voor Altijd)

Met enige regelmaat bezoeken wij de soos van de VVA. De soos Vrienden voor altijd is een initiatief van onze doelgroep zelf. De VVA wordt gehouden in café de Tapperij in Den Bosch. In de luwte van de Sint Jan kun je daar genieten van de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid met respect voor iedereen. Regelmatig treden daar artiesten belangeloos op voor onze doelgroep. Een initiatief vanuit onze doelgroep waar wij, als Café Dapper, heel trots op zijn en een warm hart toedragen.

Vanaf 2024 zijn Café Dapper Nijmegen en VVA Den Bosch een samenwerkingsverband aangegaan.


Café Dapper VVA

Waar je kan zijn die je bent!


Het COC steunt LHBTI personen – Steun jij het COC?